Új kriptovaluta, ami jobb hozamot produkál mint az ethereum


Hozzáadva: 2021. December 12. Megtekintve: 2113

A toncoin egy olyan orosz kezdeményezés, amely sok érdekes lehetőséget ad a kezdeti csatlakozóknak. A hálózat eleinte PoW alapokon működik és folyamatosan állnak át a PoS bányászatra, ahogyan ezt már láttuk az ethereum esetében is. A projektet egy orosz fejlesztő indította meg. Ő a Telegram és az egyik legnagyobb közösségi média oldal a VK kifejlesztésén dolgozott régebben. A toncoin hálózatot az orosz kriptovaluta bányászok támogatják legnagyobb mellszélességgel. Most nézzük meg mennyit lehet keresni a toncoin bányászattal és hogyan kell HiveOS alatt beüzemelni a bányászt!


Az egyszerűség kedvéért nem untatnék most semmit a durva kriptográfiai részletekkel. Ha valaki alaposabban szeretne tájékozódni a projekt részleteiről, akkor látogasson el a hivatalos weboldalra: https://ton.org/.


A cikkben található adatokat egy orosz kriptovaluta bányász videója alapján közlöm. A videót mindenki megtekintheti a következő linken: https://www.youtube.com/watch?v=n7smAoKsnuE). Serega Soleniy 6 Geforce RTX 3090-es kártyából pakolta össze a toncoin bányagépét és HiveOS alatt látott neki a bányászatnak. Egy nap alatt a hat kártya 24 toncoin-t tudott kibányászni. A jelenlegi piaci ár két és fél dollár körül mozog. Így tehát a 24 coin megközelítőleg 60 dollárnyi profitot eredményez 24 óra alatt. Jelenleg ha a hat Gefore RTX 3090-es ethereum bányászatra lenne beállítva, akkor inkább a 40 dollárhoz közeli profitot állítana elő. Sokan azt mondják, az orosz bányászok a kezdeti időkben le fogják venni az ethereum hálózatról a kártyáikat és át fognak állni a toncoin bányászatra. No persze a magyarokról sem szabad megfeledkezni! A videóban látottakból kiderül, hogy egy GeForce RTX 3090-es kártya 3.298 GH/s hashteljesítményt eredményez, így a hat kártya 19.79 gigahash-t pörget ki másodpercenként. Ezzel a hashrate-el most napi 24 coinra lehet átlagban szert tenni.Hogyan kell toncoin-t bányászni?


Ahogyan minding, először pénztárcát kell magunknak csinálni. Ez a következő linken tudjuk megtenni: https://ton.org/wallets. Válasszuk ki a használt operációs rendszert és csináljunk magunknak egy pénztárcát. Szerintem a web tárca a legkényelmesebb. Az itt megjelenlő seed szavakat ne felejtsük el leírni!


Másoljuk ki a pénztárca címét. Ezt kell majd a HiveOS-ben megadni a Flight Sheet > Wallet Page alatt. Itt kell kiválasztani a toncoin-ra vonatkozó részt és be kell illeszteni a szövegdobozba a pénztárca címet.


A következő lépés nagyon fontos, mert enélkül nem fogunk tudni toncoin-t bányászni. Először meg kell keresni a Whales pool bot-ot a Telegram-on (https://t.me/WhalesPoolBot). Ebben a chat szobában be kell regisztrálni a pénztárca címét és így fogunk tudni majd csatlakozni a pool-hoz. Ehhez csak be kell illeszteni a chat-be a pénztárca címet (természetesen azt, amit a HiveOS-ben megadtunk). Ez a beállítás a danila-miner-2.1.4 programmal kell hogy működjön HiveOS alatt. Ezt a bányász programot a következő linkről lehet leszedni: https://tonwhales.com/docs/miners/danila. Ezen az oldalon lehet még további információt találni arról, hogy hogyan lehet más operációs rendszerek alatt belőni a toncoin minert.


A toncoin hálózata egy egyszeres SHA-256 hash függvényt használ a blokkok generálása során. Ez két fontos dolgot jelent a bányászoknak. Egyfelől a bitcoin bányászatához használt dupla hash függvényes ASIC bányagépek itt nem alkalmazhatók. Másfelől arról is van itt szó, hogy a hálózat nem védett az ASIC bányászok ellen szóval a piacon biztosan meg fognak jelenni új speciális áramkörök, amelyek majd csak toncoin bányászatára lesznek alkalmasak. Jelen pillanatban a nehézség még nem túl magas és ha gyorsan csatlakozunk, akkor a nehézségi robbanás előtt még ki tudunk magunknak bányászni néhány toncoint. Az otthoni CPU bányászat és a GPU bányászat viszont minden bizonnyal szépen lassan ki fog szorulni a hálózatból.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek