Tranzakciós díj nélküli kifizetések ethereum bányász pool-ból


Hozzáadva: 2021. Október 22. Megtekintve: 1300

A 2Miners ethereum pool új kifizetési rendszert vezet be és ennek köszönhetően jelentősen csökkennek az ethereum bányászok kifizetéseit terhelő tranzakciós díjak. Így a bányászok akár néhány dolláros összeget is napi rendszerességgel ki tudnak maguknak utalni a poolból. Most akkor nézzük a részleteket!


Az utóbbi néhány hónapban, a London frissítést követően, amely az ethereum hálózatában történt folyamatos problémák vannak a tranzakciókkal. A baj az főleg, hogy magasak a tranzakciós díjak és a tranzakciók lassan kerülnek hitelesítésre.Szóval például ha egy bányász egy videókártyával rendelkezik és az napi 3 dollárt állít elő, akkor egy teljes hónap alatt is csak 90 dollárt tud bezsebelni és akkor erre jön még rá nagyjából 7-8 dollár tranzakciós költség. Ez a profit megközelítőleg 10 százaléka. A baj nem csak itt jelenik meg, hanem ott is, hogy egy hónapot kell várni a kifizetésre.


Az ethereum hálózatában a magas tranzakciós költség problémája szinte mindig is jelen volt. Eddig a bányász pool-oknak nem kellett ezzel foglalkozniuk, mert saját maguk dönthettek arról, hogy a blokkokba mely tranzakciók, milyen tranzakciós költséggel kerülnek majd be. A frissítés óta viszont erre nincs lehetőségük. A kifizetéseket a bányászoknak piaci áron kell küldeniük.


Az ethereum hálózatában ez a tranzakciós költség akár 10 dollár is lehet. A magas tranzakciós költség oka a hálózat túlterheltsége. Ezt a London frissítéssel próbálták megoldani, de a helyzet csak rosszabb lett. A tranzakciós költséget az ethereum hálózatában Gas egységekben mérik, és ha sok tranzakció vár hitelesítésre, akkor a Gas költség magas lesz.


Ha pedig az ethereum okos szerződés rendszerét próbáljuk meg használni, amit egyébként használnak is a kriptovaluta tőzsdék és a pénztárca alkalmazások, akkor a tranzakciós költség akár 20-30 dollár is lehet. A bányász pool-ok csak annyit tudnak megtenni, hogy a tranzakciók Gas díjait maximálják és csak akkor küldik el a bányászoknak a kifizetéseket, amikor a Gas költségek lecsökkennek a limit alá. A 2Miners pool-ban jelenleg 100 gwei a maximális tranzakciós költség, ami azt jelenti, hogy a bányászok sosem fizetnek több mint 7,6 dollárt amikor hagyományos ethereum pénztárca címeket használnak.


A magas tranzakciós költségek és a hálózat túlterheltsége miatt a kifizetések lassan érkeznek meg. Van hogy napokat kell várni és nem úgy tűnik, hogy ezt a problémát lehet orvosolni. A kriptovaluta felhasználók száma napról napra nő, így a hálózat valószínűleg még túlterheltebb lesz a jövőben.


Az ethereum bányászoknak tehát nincs más választásuk, mint várnak és lesik a Gas költséget. Ha az lecsökkent az előírt szint alá, akkor várhatják kifizetéseiket. A felhasználók folyamatosan panaszkodnak emiatt. Ha viszont a pool megemeli a limitet, akkor még kevésbé fognak örülni. Mi lenne ha 20 vagy akár 30 dollárt is levonnának a kifizetésekből? Ki örülne ennek. Az elkeseredett felhasználók viszont nem válthatnak pool-t, hiszen a másik pool-ban is hasonló problémával szembesülnének.


A megoldás viszont szinte magától értetődik. Ha csökkenteni akarjuk a pool-ok kifizetésekor levont tranzakciós összegeket, akkor nem szabad ethereumban kifizetni. A 2Miners pool pontosan ezt a megoldást alkalmazza. A legpraktikusabbnak erre a feladatra a Nano bizonyult. A Nano egy viszonylag kis piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluta és a hitelesítési algoritmusa nem PoW alapú. A Nano hálózatűban varázslatos módon nincsenek tranzakciós költségek.


A Nano piaci ára jelenleg 5 dollár körül mozog és a kriptovaluta rangsorban a 100 hely környékén ballag, szóval nem egy erős valuta. A tőzsdéken nagyjából 15 millió dollárnak megfelelő Nano cserél gazdát napi szinten és meglehetősen sok börze bevette már rendszerébe a Nanot. Köztük van természetesen a Binance is.


A 2Miners pool tehát ezt a 0 tranzakciós költségű kriptovalutát alkalmazza a kifizetések eszközölése során. Ekkor a bányászok mindenféle díj levonása nélkül juthatnak pénzükhöz. A pool támogatja a Nicehash szoftvert is és akár egy gyenge videókártyával is napi kifizetéseket kérhetünk le a pool-ból ha a Nano-t használjuk.


A kifizetési mechanizmus a következő. Amikor a pool megtalál egy ethereum tranzakciós blokkot, akkor a blokk hitelesítésért járó jutalmat (jelenleg 2 ethereum + a tranzakciós költségek) egy kriptovaluta tőzsdén (Binance, Kraken) átváltja az aktuális piaci árfolyamon Nano-ra.


A 2Miners eleinte még kifizetési küszöböt sem alkalmazott a Nano-ban vett utalásokra, azonban praktikussági okokból most 1.75 dolláron áll a kifizetési limit. Ezt az összeget a legtöbb forgalomban lévő videókártya 1 nap alatt eléri, szóval aggodalomra nincs ok.


Hogyan kell beüzemelni?


1. Szerezz be egy Nano pénztárca alkalmazást. Ezt megteheted a legtöbb kriptovaluta tőzsdén. A legjobb pénztárca talán a Natrium, a tőzsdék között pedig ott van a Binance, a Kraken és a KuCoin.


2. A bányászat során ne az ethereum pénztárca címedet használd, hanem a Nano-t.


3. Ha a gminer-t használod, akkor így tudod például futtatni:


miner.exe --algo ethash --server eth.2miners.com:2020 --user nano_3gyf7qnmkp4puzghqks8pn1rfxsubhpya4m5hohdeqkejdjtpwd4tkfxz6a9.RIG_ID


4. Ha mindent jól csináltál, akkor a 2Miners felületén a Nano pénztárca címedet használva megkeresheted a kártyáid statisztikáját. Ha pedig a kifizetések fülre kattintasz, látni fogod, hogy a pool nem vont le tőled semmit és meglehetősen kis összegek is kiutalásra kerültek.


A kifizetéseket naponta egyszer eszközölik. Erre Az UTC időzónában 12:00-kor kerül sor. A kifizetések teljesítése nem instant, mivel az ethereum-ot be kell váltani egy tőzsdén és a jutalmakat szét kell osztani a bányászok között.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek