Peruban kriptovalutákat kezd alkalmazni a Buenbit az infláció ellensúlyozására


Hozzáadva: 2021. Október 31. Megtekintve: 557

Az argentinok Peruban terjesztik kripto-mobil alkalmazásukat. Az alkalmazás segítségével 8 kriptovalutával lehet kereskedni és a helyi bankokba való átutalásokat is megvalósították.


Az egyik legnagyobb argentin kriptovaluta váltó a Buenbit elindította kriptovaluta kereskedő alkalmazását Peruban. Ez válaszlépés lehet az inflációra, amely keményen sújtja a perui gazdaságot az utóbbi hónapokban. A perui polgárok ezen alkalmazás segítségével egyszerűbben tudnak szélesebb spektrumon befektetni. A criptonoticias.com beszámolója következik magyarul.


Federico Ogue, a Buenbit vezérigazgatója a következőképp fogalmaz: “Hosszútávon fintech cégként szeretnénk megvetni a lábunkat Peruban is. Szeretnénk ha a miénk lenne az egyik legnépszerűbb platform az országban.”.


A telefonos alkalmazás jelenleg elérhető iOS és Android rendszerekre. A peruiak a következő kriptovalutákat tudják az alkalmazással cserélni: BTC, ETH, DAI, ADA, MATIC, SOL, DOT és BNB. Az alkalmazás képes kezelni a helyi bankszámlákat és ezekre perui Sol-ban és amerikai dollárban is tud utalni állítólag. A Buenbit saját bevallása szerint a kriptobetétek 95%-a hideg tárcákban van.


A Buenbit-et egyébként 2018 júniusában alapították és az első kanyarban, amelyet a londoni Libertus Capital vezetett 11 millió dollárnyi kockázati tőkét szedett össze. Argentínában és Peruban 470,000 felhasználójuk van.


Az argentin börze az idei év májusában tört be a perui piacra, amikor is elindították a Buenbit PRO kereskedő platformot és tőzsdén kívüli ügyleteket (over-the-counter trading) valósítottak meg. Akkor BTC-vel, ETH-val és DAI-al foglalkoztak főleg.


A Buenbit céljai között van a további latin amerikai fintech piacok meghódítása. Szeretnének Mexikóba, Brazíliába és Kolumbiába is eljutni. A cég szeretné tető alá hozni az idei év második kockázati tőkebefektetési finanszírozását és új befektetőket keres.


A Buenbit hiszi továbbá, hogy a kriptovaluták megoldást jelenthetnek az országban az infláció okozta problémákra. A perui nemzeti statisztikák szerint a tavalyi év októbere és idén szeptember között 5,23 százalékos inflációt sikerült produkálni. A limai El Comercio szerint ilyenre 12 éve nem volt precedens.


A helyzetet tovább nehezíti a COVID-19 járvány, amely az árak további emelkedését okozza.


A Buenbit Argentínában már bizonyított. A helyi peso meglehetősen hektikus viselkedést mutat és amerikai dollárhoz is nehéz hozzájutni az országban. A helyiek régóta áhítanak már egy alternatív befektetési megoldást.


A Buenbit erre válaszként a Payoneer-hez hasonló feltölthető Mastercard-ot bocsát ki felhasználóinak és erre lehet argentin pesot tenni, kriptovalutáink beváltása után.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek