New Yorkban már üldözik a kriptovaluta kölcsönző platformokat


Hozzáadva: 2021. Október 23. Megtekintve: 297

2021 október 18-án a new yorki főügyész, Letitia James két kriptovaluta kölcsönző vállalatnak küldött működésük felfüggesztése céljából hivatalos levelet. További három céget is elővettek és tőlük a szervezeti struktúrával kapcsolatos információkat kértek, valamint a felhasználói betétek kezelésével kapcsolatos adatokat is meg szeretnék kapni.


A főügyész a hivatalos közleményében nem szerepelteti a vállalatok neveit, a titoktartásra hivatkozva, azonban más forrásokból kiderül, hogy a célkeresztben a Nexo és a Celsius van. Ez a világ két legnagyobb kriptovaluta kölcsönöket rendelkezésre bocsátó platformja.


A Nexo-nak címzett levélben hiányolják a broker-kereskedői minősítés beregisztrációját és a cég szerintük emiatt sérti a Martin rendelkezést. Az egyik fő rivális, a BlockFi például 2020 óta nem is működhet New Yorkba. Erről az oldalukon meg is bizonyosodhatunk.


A hivatalos levélben felszólítják a vállalatokat hogy 10 napon belül függesszék fel tevékenységüket és erről értesítsék a főügyészt, vagy ismertessék az okokat hogy miért folytatnák mégis tevékenységüket a törvényes kereteken belül és jelöljék meg az indoklás alapjául szolgáló jogszabályokat is.A Celsius-nak küldött levél egy kicsit megengedőbb volt. Nekik november 1-ig adtak haladékot. Addig kell elküldeni a cég szerkezetéről szóló információkat, valamint a befektetési stratégiákról és a felhasználói kriptobetétekről szóló adatokat is.


A másik három cég identitása még nem nyilvános, a Celsius sajtószóvivője még nem kommentálta az ügyet.


A Nexo igazgatója, Antoni Trenchev a következőt írta: " A Nexo nem szolgáltat New York-ban, szóval nem sok értelme van a főügyész levelének. Ettől függetlenül együtt fogunk működni vele, mert hisszük, hogy csak elrontották a levél címzettjét. Egyébként IP cím alapú blokklást használunk a felhasználók szűrésére."


Az amerikai szabályzó szervek egyre gyakrabban csapnak le kriptovaluta kölcsönöket szolgáltató platformokra. Idén nyáron például a new jersey-i BlockFi kapott szolgáltatás felfüggesztésére felszólító levelet az amerikai hatóságoktól. Ezután következett a Celsius.


Nemzeti szinten az amerikai értékpapír szövetség (SEC) még nem támadta nyíltan a már létező platformokat, de a szövetség vezetője, Gary Gensler megemlítette, hogy radarra teszik ezeket a kölcsönző platformokat is.


A SEC-nek egyszer már egy, a Coinbase által nyújtott új kriptoszolgáltatást is sikerült elfolytania. Ez annyira bosszantotta a Coinbase vezetőit, hogy elkezdtek egy teljesen új kripto-szabályozó rendszer kialakítása mellett lobbizni.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek