Mennyit lehet Helium bányászattal keresni?


Hozzáadva: 2021. November 29. Megtekintve: 1581

A 2021-es év egyik talán legsikeresebb projetjének modható a Helium network. A hálózat natív kriptovalutájának bányászatához nincs szükség szuperszámítógépekre, hiszen a bányászat viszonylag egyszerű hálózati eszközök telepítésével történik. A routerek beszerzése nem túl egyszerű, online kell rendelni és általában sokat kell várni míg azok megérkeznek. Az eszközöket ezek után el kell helyezni egy megfelelő helyre és az így kialakított hálózati lefedettség függvényében lehet tulajdonképp passzív jövedelemre szert tenni. Nem mindegy azonban hogyan helyezzük el a kis dobozkáinkat, mert ettől nagyon is függ a bevétel mértéke. Most nézzünk meg pár konkrét példát az amerikai felhasználóktól!


Az egyik legjobb információforrás kriptovalutás témákban a Reddit. Az alábbiakban közölt adatok főleg a https://www.reddit.com/r/HeliumNetwork/comments/r27o5y/swipe_left_to_see_results/ linkről származnak. Nézzünk először egy meglehetősen professzionális módon beállított Helium bányagépet. A torony felső részére erősített hálózati eszköz 5dBi antennát kapott és így tud a helium hálózathoz csatlakozni. Így meglehetősen jó lefedettséget hoz létre, rálát a körülötte lévő egész városra.


A reddit felhasználó szerencsére megosztott a hozamról szóló adatokat is. Ezt a következő abrán láthatjuk:


Az oszlopra elhelyezett Helium bányagép így egy nap alatt majdnem tíz amerikai dollárnak megfelelő hozamot produkál, ami egy kriptovaluta bányász számára egészen csábító eredmény lehet. A router elhelyezéséhez meg kellett állapodni a torony üzemeltetőjével, akik végül a hozam 30%-ért cserébe hajlandóak voltak engedélyezni a Helium bányagép felszerelését. A további hozzászólásokból kiderül, hogy a tornyon lévő egyéb eszközök interferenciálhatnak a Helium routerrel, sajnos erre is figyelni kellene a telepítés során.

A továbbiakban nézzünk még néhány hasznos kommentet a témával kapcsolatban. A következőt különösen hasznosnak találtam:


Ez a felhasználó egy 46 és egy 33 méteres toronyra rakott fel hasonló Helium bányászokat. Javasolja továbbá, hogy az eszköz antennáját egy legalább 1.2 méteres karra rakják át, mert így nem lesznek annyira blokkolva a bejövő rádiójelek. Valamint nem árt még figyelni az antenna megfelelő rögzítsére is, mert ha az a routerhez van csak csatlakoztatva, akkor egy erősebb széllökés kilökheti azt az ideális pozíciójából. Az utolsó tanács pedig az, hogy a kábel és a csatlakozások kétszeresen legyenek árnyékolva, így lehet rendesen védekezni a villámcsapásoktól. Nézzük akkor a következő hasznos kommentet, amelyből kiderül mennyit is lehet keresni Helium bányászattal:


Ez a felhasználó, saját bevallása szerint hasonló konstrukcióval rendelkezik és egy nap nagyjából 8-9 dollárt hoz be neki a helium bányásza. Az ő antennája 5dbi erősítést tud és a 12. emeleten 40 méter magasságban található. A következő felhasználó hozzászólása is tetszett:


Szerinte nem érdemes hallgatni a károgókra. Egyszer kell egy ilyen helium bányászt felszerelni és minden évben elkölthet a tulajdonosa 3500 dollárt csak úgy a semmiért cserébe. Még beállít 19 darab ilyen eszközt és már nem is kell dolgoznia. Így gondolkodik egy igazi kriptovaluta fanatikus!


Végezetül nézzünk még egy felhasználót aki konkrétan megosztja a HNT bevételi adatait:


Neki nem annyira tetszenek ezek a számok, mert szerinte ennél többet kellene hozni az eszköznek. Ő 3dbi-s helium antennákkal rendelkezik, ezeket a tetőre szerelte fel és így 0.6 HNT-t hoznak egy nap alatt. A mai árfolyammal számolva egy 24 dollárnak felel meg 24 órára. Mitöbb az antennák alacsonyan vannak, szóval szerinte ennek a felállásnak többet kellene hoznia. Ez a felhasználó tehát a 3dbi-s antennák használatát javasolja.


Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek