Hogyan kell Windowsos gépre feltelepíteni az ethereum bányászat programot?


Hozzáadva: 2021. Április 15. Megtekintve: 1421

Mivel a bitcoin bányászata egyre nehezebben elérhető az egyszerű felhasználók számára sokan akik videókártyával rendelkeznek ethereumot bányásznak. Az utóbbi néhány hétben rengeteg anyag felkerült az oldalra az ethereum bányászatával kapcsolatban, azonban mindig Linux alapokon mutattam be a példákat. Tudom sokan szívesebben használnak Windowst, főleg mivel annak jobb a grafikus felülete. Ezen alkalommal tehát be fogom hogyan tudnak a Windowsos videókártya tulajdonosok ethereumot bányászni és némi plussz bevételre szert tenni a mostani ínséges időkben.


Kezdjük is akkor a taglalást. Az első és legfontosabb a miner beszerzése. Én a Githubról töltöttem le a következő link használatával: https://github.com/nanopool/nanominer/releases. Itt a nanominer-windows-3.3.4-cuda11.zip állományt választottam, de lehet hogy van ennél frissebb verzió is. A választást rád bízom, azonban fontos hogy a fájlnévben legyen windows és cuda is.


Ethereum bányászat Windows 10-en


Miuát a zip állományt letöltötted, azt ki kell csomagolni és máris tudod futattani az ethereum bányászat feladatát elvégző programot. Mielőtt azonban nagyon előre rohannánk meg kell jegyeznem, hogy a nanominer futattásához szükség van a CUDA könyvtárra is, amelyet a https://developer.nvidia.com/cuda-downloads?target_os=Windows&target_arch=x86_64&target_version=10&target_type=exenetwork linkről tudsz Windows 10-re letölteni. A CUDA feltelepítése nem túl nehéz, miután letöltötted a telepítő fájlt, néhány kattintással fel tudod rakni azt.


Miután a CUDA feltelepül szerkesztened kell a config.ini filet a miner könyvtárában. Ezt megteheted a notepad program segítségével. Ha például a nanopoolon keresztül szeretnél bányászni, akkor a következő konfigurációs beállításokat használhatod. Természetesen nem kötelező ezen a poolon keresztül bányásznod, ha úgy tartja kedved válassz másik poolt. Láthatod, hogy az első sorban meg kell adni egy digitális pénztárca címet, amelyben majd a kibányászott ethereumot fogod tárolni. Egy ilyen pénztárcát letölthetsz a https://apps.apple.com/us/app/crypto-com-l-defi-wallet/id1512048310 címről ha iPhoneod van. A pénztárca feltelepítésének lépéseit megtalálod itt: Ethereum pénztárca feltelepítése kezdőknek iPhonera ingyenesen.


wallet=[pénztárcád címe]
algorithm=Ethash
coin=ETH
rigName=RIG1
email=[email címed]
restarts=0
pool1 = eth-eu1.nanopool.org:9999
pool2 = eth-eu2.nanopool.org:9999
pool3 = eth-us-east1.nanopool.org:9999
pool4 = eth-us-west1.nanopool.org:9999
pool5 = eth-asia1.nanopool.org:9999


Ha mindent jól csináltál akkor már csak kétszer rá kell kattintanod a nanominer futtatható állományra és a miner el fog indulni. A kibányászott ethereum egyenlegedet követheted a pool oldalán: https://eth.nanopool.org/. Ide csak be kell írnod a pénztárcád címét és a pool ki fogja írni a teljesítményedet. Ha esetleg nem lenne valami világos, a következő YouTube videó segíthet a megértésben. Az ethereum bányászat hozamát pedig a videó végén fogod megtalálni.


Jó bányászatot!


Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek