Helium hotspot ár alakulása a világban


Hozzáadva: 2021. December 10. Megtekintve: 1687

A videókártya és a processzor alapú bányászat mellett az egyik talán legizgalmasabb kriptovaluta bányászati módszer a helium network által megtestesített hotspot alapú bányászat. Talán sokunk hallott már róla, hogy routerek telepítésével lehet pénzt keresni és erről lesz most szó. Vagyis konkrétan arról, hogy mennyibe kerül egy helium hotspot és hogyan lehet azt beszerezni.


Általánosságban elmondható az, hogy ha egy adott bányász eszköz jó hozamokat produkál akkor az viszonylag gyorsan elfogy a polcokról. Hasonló a helyzet sajnos a helium routerekkel is. A projekt megindulásának idején még viszonylag könnyedén hozzá lehetett jutni egy ilyen csoda dobozhoz, azonban mára szinte lehetetlen szert tenni rá azon nyomban amint kigondoltuk, hogy helium bányászatbe kezdünk. Sajnos sokan mások is szeretnének bevásárolni helium hotspotokból, így azok mára olyan ritkák lettek, mint a fehér holló. Nézzük azért mégis csak milyen módszerekhez folyamodhatunk ha nagyon elszántak vagyunk és türelemmel is bőven rendelkezünk.


Helium hotspot vásárlása hivatalos forrásból


Viszonylag hivatalosnak mondható az egyik legnagyobb helium hotspot gyártó oldala a https://www.bobcatminer.com/. Innen lehet megrendelni az eszközöket a "hivatalos úton". A vásárlás során kriptovalutát kell használni, ami azt jelenti hogy közvetlenül forintért például nem tudunk venni eszközt, hanem azt előbb át kell váltani valamilyen dollárhoz kötött stabilcoin-ra (USDC). Az USDC-t az ERC20-as hálózaton keresztül kell átnyomni a cégnek, szóval végtére is az ethereum hálózatát használjuk. A legnépszerűbb helium bobcat miner a 300-as modell és ezt tudjuk megrendelni az oldalon (https://shop.bobcatminer.com/products/bobcat-miner-300). A jelen adatok szerint 20-28 hetet kell várni míg megérkezik a miner. Ezért írtam hogy türelem az bizony kelleni fog. A rendelés során ki kell választani a hálózatot is. US915-t kell az amerikai felhasználóknak és EU868 kell nekünk európaiaknak és dubaiaknak. Az eszköz alapára 429 dollár vagy 138.758 forint a mai árfolyamot használva. Pipáljuk ki a feltételek elfogadása mezőt és máris szemünkbe ötlik a "Tax" mező, amely plusz 90 dollárt vesz el tőlünk. A postázás költsége további 66 dollárt emészt fel és így adódik ki a 610 dolláros végső ár. Magyarul a helium hotspot ár referencia értéke, adóval postázással 197.285 forinton áll meg. Azt hogy az eszköz kis hazánkba érkezésekor államunk hivatalnokai még mennyi adót, vámot és egyéb sápot vonnak le jelen pillanatban nem tudom megmondani. Ez a zsákbamacska része a rendelésnek.


Helium hotspot vásárlása másodlagos piacokon


Ha nem szeretnénk feltétlenül 20-28 hetet várni míg megérkezik régóta áhított helium miner-ünk, felkereshetjük a Facebook Marketplace-t is. Ekkor nem kell feltétlenül Budapestre szorítani a keresést. Meg lehet nézni mennyiért árulnak egy ilyen eszközt sváb barátaink Bécsben például. Vegyünk egy példát! Tekintsük meg a következő ábrát:Bécsben ha hajlandóak vagyunk kifizetni 1600 eurót vagyis 585.350 forintot, akkor akár holnap is megragadhatjuk az eszközt. Tény, hogy körülbelül 3-szor annyiba kerül és nem is biztos, hogy jó terméket veszünk, de így fel lehet gyorsítani a folyamatot. Nézzünk meg azért még egy lokációt!


Kicsit mások az árak Londonban. Ha itt szeretnénk Helium minert vásárolni, akkor megközelítőleg 1100 angol fontra vagy 471.640 forintra lesz szükségünk, ahogyan azt a következő ábra mutatja:Összegzésként elmondhatjuk tehát, hogy ha azonnal szeretnénk Helium miner-hez jutni, akkor legalább négy, de inkább hatszáz ezer forintra lesz szükségünk. Ha nem sietünk annyira, akkor rendelhetünk a hivatalos oldalról is és ekkor 200 ezer forintból meg tudjuk csinálni a rendelést.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek