Folytatódnak az állítólagos támadások a kriptovaluta tőzsdék ellen


Hozzáadva: 2021. December 12. Megtekintve: 744

A kriptovaluta börzék hatalmas mennyiségű digitális pénzeket tárolnak. Emiatt a hackerek számára csalogató célpontokká válhatnak és gyakran érik őket támadások. A kriptovaluták történelmében az ilyen jellegű támadások az Mt. Gox botránnyal kezdődtek, de úgy néz ki a tőzsdék ma sincsenek biztonságban. Azt eldönteni viszonyt, hogy a lopásokat valóban külső támadók hajtják végre vagy a belsős fejlesztők összejátszanak velük nagyon nehéz feladat. A napokban a AscendEX tőzsde vált támadás célpontjává és 77.7 millió dollárnak megfelelő kriptovaluta tűnt el az incidens következtében.


Egy hivatalos Twitter bejegyzésből jutott el a hír hozzánk, hogy a AscendEx forró tárcáit feltörték. A tweet-et itt lehet elolvasni: https://twitter.com/AscendEX_Global/status/1469886844787691528. A digitális betörés során ERC-20, BSC és Polygon tokeneket nyúltak le az állítólagos támadók. A tőzsde fejlesztői nyomoznak az ügyben és állításuk szerint a hideg tárcákat nem érinti a támadás. Ígéretet tettek továbbá arra is, hogy ha valakinek valóban eltűnt digitális pénze akkor azt a cég meg fogja téríteni. A Twitteren a felhasználók ettől függetlenül nem látszanak nyugodtnak. Sokan nem tudnak belépni a fiókjukba, vannak akik nem tudnak utalni és számos felhasználó nem tudja kiutalni a számlákon lévő kriptovalutát. Ilyenkor természetesen egyből nekiugranak a tőzsdének és szándékos pénzlenyúlással gyanúsítják a céget. Vannak akik szerint az a baj, hogy a tőzsdék csak másolják a már meglévő tőzsdék kódbázisát, ahhoz semmi újat nem tevén csak átnevezik a platformot. Ha az tényleg így történik, akkor ha egy hacker csapatnak sikerül feltörni az egyik rendszert, akkor a többibe is viszonylag egyszerűen be tudnak jutni.


A PeckShield elemzéséből kiderül, hogy a tőzsde 60 millió dollárt vesztett az ethereum láncon, 9.2 millió dollárt a Binance okosláncon és 8.5 dollárt a Polygonon. A vezetők nyugtatják a népet és a tőzsde vissza fog állni a normális kerékvágásba, valamint lehet majd pénzt is kiutalni.


Nem egészen egy hétnek kellett eltelni ahhoz, hogy egy új kriptovaluta tőzsdét érje támadás. 2021 december 4-én a BitMart-ról loptak el 200 millió dollárt és erről a theblockcrypto.com jelentett.


Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek