Az ukránok 2021 eleje óta fontolgatják az atomenergia alapú kriptovaluta bányászatot


Hozzáadva: 2021. Október 27. Megtekintve: 440

Az ukrán energetikai minisztérium az idei év elején arról tájékoztatja állampolgárait, hogy a Hotmine kriptovaluta bányászati központot szeretne kialakítani az egyik atomerőművekben. A projektről már januárban is beszéltek. Az energetikai hivatal állami atomenergiai cégekkel karöltve fog dolgozni azon.


Az Energoatom négy atomerőművet üzemeltet Ukrajnában és ez a vállalat fog segédkezni a rovnói kriptovaluta bányászati központ kialakításában.


A Facebookon az ukránok továbbá arról beszélnek, hogy az ukrán energetikai hivatal valószínűleg még egy lépést fog tenni és a helyi vállalkozások is részt vehetnek majd a kriptovaluta bánya kialakításában.


Az ukrán energetikai minisztérium tárgyalásokat kezdeményez acélból, hogy a központosított kriptovaluta bányászati központ kialakítására megkapják a szükséges engedélyeket.


Az Energoatom mindent megtett, hogy kialakítson egy olyan környezetet, amelyben a kriptovaluta bányászok a több száz megawatt felesleges energiát hatékonyan át tudják konvertálni kriptovalutára. Rovnoba 2021 nyarán tervezték átköltöztetni a bányászokat. Ilyen kontextusban kötöttek szerződést a BitFury-val is.


Az ukrán vezetés teszt üzemmódú rendszer kialakítását kezdeményezte és ennek segítségével Európa legnagyobb atomerőműve mellett, Zaporizzsjaban (Запорожье) bányásznak kriptovalutát.


Az ukrán energetikai miniszter, Evgenij Vladimirov a következő módon fejezte ki magát:


“Az atomerő az atomerőmű blokkjára helyezett stabil terhelés hasznos. Az Energoatom ennek köszönhetően jobban tud majd együttműködni az adófizetőkkell és az elkölthető pénzek mennyisége is növekedni fog.”


A block-chain24.com beszámol továbbá arról is, hogy a kriptográfiai technológiákkal foglalkozó cégek Ukrajnában a jövőben a legnagyobb és leghíresebb ukrán focicsapatot, a Dinamo Kijev-et is támogathatják majd.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek