Az orosz üzletemberek szerint is több figyelmet kellene fordítania a kriptovalutákra az Orosz Központi Banknak


Hozzáadva: 2021. Október 24. Megtekintve: 438

A második leggazdagabb orosz üzletember, Oleg Vlagyimirovics Gyeripaszka szerint is jobban kellene figyelni a kriptovalutákra az orosz bankoknak. Ennek többek között nemzetbiztonsági okai is vannak, mondja az orosz multimilliárdos.


A bits.media jelentése alapján kiderült, hogy Oleg szerint az Orosz Központi Bank szándékosan nem fordít elegendő figyelmet a gyorsan fejlődő kriptovaluta piacokra és nem fektet be ebbe az irányba elegendő tőkét.


Az orosz üzletember szerint a nem ellenőrzött digitális fizetési módok nem csak az Oroszország ellen bevezetett szankciók hatékonyságát képesek tönkretenni, hanem fel lehet őket használni fegyverként a gazdaságilag nem túl jó kapcsolatban lévő országok ellen.


Az orosz üzletember álláspontját megerősíti az amerikai Treasury által kiadót szankció felülvizsgálati dokumentum is. Ebben az amerikaiak a következő módon fogalmaznak: “A kriptovaluta fizetési rendszerek szélesítik ellenségeink fegyvereinek tárházat. Azok a digitális valuták segítségével tudják jelentősen gyengíteni a dollár nemzetközi szerepét. Tisztában kell lennünk azzal a kockázattal, hogy ha nem felügyeljük a kriptovaluták és a fizetési platformok működését, akkor az általunk bevezetett szankciók hatékonysága jelentősen lecsökkenhet.”


Oleg Vlagyimirovics Gyeripaszka nem az egyetlen olyan orosz üzletember, aki kifejezte már aggodalmait az orosz kriptovaluta szektor elmaradottságával kapcsolatban.


Az orosz kriptovaluta és blokklánc szövetség (РАКИБ) elnöke, Yurij Pripacskin is kritizálta már az Orosz Központi Bank vezetését amiatt, hogy az utóbbi 4 évben nem sikerült kivezetniük az orosz kriptovaluta szférát az elmaradottság árnyékából. Ő az orosz szabályzók szűklátókörűségét nevezte meg fő okként. Szerinte az orosz kriptoszféra fejlődését mesterségesen fékezik.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek