Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete nem támogatja a bitcoin ETF-eket


Hozzáadva: 2021. November 13. Megtekintve: 631

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete ismét leszavazott egy bitcoin alapú tőzsdén listázott spot betétet.


A befektetési alapokat kezelő VanEck nemrég nyújtotta be javaslatát a Bitcoinon alapuló vagyontárgyak amerikai tőzsdéken való listázásáról. Ezt azonban az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete visszautasította.


A benyújtott dokumentumokra szeptemberben néztek rá utoljára és november 14-éig halogatták a végső döntésüket. Ezen a héten pénteken viszont a tőzsdefelügyelet szóvivője ellentmondást nem tűrő módon kijelentette, hogy a javaslatot visszautasítják. Arra hivatkoztak, hogy az az amerikai tőzsdéket szabályozó törvényekkel nincs összhangban, főleg azért mert a tőzsdéken kereskedhető értékpapíroknak olyanoknak kellene lenni, amelyek a csalást és a manipulatív tevékenységeket nem teszik lehetővé. A fő cél a befektetők és a közjó érdekeinek megvédése lenne.


A Bitcoin alapuló ETF-ekkel évek óta próbálkoznak az amerikai tőzsdefelügyeletnél. Hasonló jellegű visszautasítást láthatunk akkor is, amikor Tyler Winklevoss javaslata jelent meg előttük.


A spot jellegű Bitcoin ETF-eket az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) azután utasította vissza, hogy a Bitcoin alapú jövőbeni ügyletek listázását engedélyezte.


A theblockcrypto.com jelentéséből kiderül, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet előtt jelenleg számos Bitcoin alapú benyújtvány szerepel.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek