Az Atlas Mining több tízezer bitcoin bányagépet költöztet Kínából


Hozzáadva: 2021. Október 24. Megtekintve: 451

A szingapúri Atlas Mining eddig főleg a kontinentális Kínában végzett komoly kriptovaluta bányászati tevékenységet. Most azonban úgy döntöttek, a bitcoin bányászati kapacitásuk nagyrészét átköltöztetik Észak Amerikába. Így menekülnek a szigorodó kínai szabályok elől.


Az Atlas Mining keddi közleményéből kiderült, hogy a cég egy amerikai bányászokat kiszolgáló céggel, a Compute North-al kötött egyezséget, amelynek keretében 100 megawatt kapacitást fognak bitcoin bányászatra fordítani. Az Atlas Mining gépeit a következő év elejétől kezdik majd el telepíteni. Az új helyszínen 3,7 exahash-t terveznek majd előállítani másodpercenként, amint üzembe helyezték az összes bitcoin bányász egységet.


A Compute North-al kötött szerződés egyébként a második ilyen eset. Az Atlas Mining hasonló szerződést kötött már az amerikai Core Scientific-el is, tőlük 100 megawatt-ot vásárolnak és az elkövetkezendő 15 hónapban telepítik majd gépeiket.


Ezeket a lépéseket a szingapúri cégnek a kínai totális bitcoin ellenes háború miatt kellett megtenni. A szingapúriak emellett szeretnének továbbá Észak Európában és Közép Ázsiában is megjelenni.


Az Atlas Mining egyébként a shanghaiban székelő kriptovaluta és blokklánc alap, a Fundamental Labs egy kriptovaluta bányászattal foglalkozó csoportosulása. 2019-ben 44 millió dollárnyi befektetői tőkét kapartak össze és ebből vették a néhány tízezer bitcoin bányagépüket. Ezeket főleg Kína határain belül telepítették és ezeket kell most, hogy júniusban beszigorított a kommunista párt, más törvények által uralt régiókba deportálni.


Az Atlas Mining által közzétett jelentésből kiderült az is, hogy a cég lelkesedése nem csökken. A legújabb bitcoin bányászokból 200,000 egységet vásároltak és a vásárlási kedvük valószínűleg nem romlik el a jövőben sem. 400 megawatt elektromos teljesítményen tartják rajta a kezüket. Ezeket bérlik solo bányászat számára a világ számos pontján.


A bitcoin hálózat összesített számítási kapacitása jelentőset zuhant a kínai tiltások után, azonban rögtön ezután el is kezdett visszakúszni, de napjainkban stagnál. A Kínából kitiltott bitcoint bányászó cégeknek valószínűleg eltart majd egy darabig, amíg teljes mértékben tudják deportálni eszközeiket a kommunista párt ellenőrzése alatt álló területekről. A folyamatot tovább nehezíti, hogy a világban jelenleg nem könnyű olyan szolgáltatókat találni, akik befogadnák a bitcoin bányagépeket.


A Compute North igazgatója elmondta, sok kínai bányásztól érkezett megkeresés, de erre az évre már tele vannak. Az új kéréseket csak a következő évre tudják felvenni. Az megkeresések 30MW-tól 150MW-ig érkeznek.


Nyilván emiatt növekszik lassan a bitcoin hálózat hashrate-je, de jövőre valószínűleg rendeződnek a dolgok és megint tempósabban gyarapodik majd a hálózati kapacitás.


A bitcoin bányászati nehézsége 1%-os emelkedést mutatott és jelenleg az átlagos összesített hashrate 145 EH/s körül mozog.


Az amerikai telephelyek hatalmas erőkkel dolgoznak a kínai bitcoin bányászok felől érkező igények teljes kiszolgálásán és fokozatosan megtörténik a teljes kínai bitcoin bányászat Amerikába történő migrációja.


Az amerikai BIT Mining, amelyet eddig 500.com-ként ismerhettünk eddig főleg Kínában tevékenykedett, de most 11 millió dollárt tol az ohio-i bányász telepébe és a Viking Data Centers-el karöltve fejlesztik azt tovább, hogy a kínai bányagépeket végül teljes mértékben el tudják majd szállásolni. A befektetés eredményeként 65 MW-al nő majd a telep elektromos teljesítménye és így érik majd el a 150MW-ot.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek