A német igazságszolgáltatás 215 elkobzott bitcoin-t bocsát aukcióra


Hozzáadva: 2021. Október 26. Megtekintve: 509

Az Észak-Rajna-Vesztfália székhelyű Igazságügy Minisztérium megkezdi az elkobzott bitcoin-ok értékesítését Németországban, derül ki egy hivatalos közleményből.


A németek 215 elkobzott bitcoinra fogadnak aukciós ajánlatokat október 27-ig, írja a justiz.nrw.de.


A német minisztérium 54,000 euróra teszi a bitcoinok teljes piaci értékét, de amikor az kisebb egységekben kerül árusításra, akkor magasabb árat is hajlandóak fizetni érte.


A legnagyobb csomagban 10 bitcoin található és ezt akciós áron adják. Az aukciót jelenleg több, mint 90 ember figyeli. Ez elérhető a következő linken: https://www.justiz-auktion.de/10-Bitcoin-147524. Az elkobzott kriptovalutákat a bűnözők illegális szerek kereskedelméből állították elő.


A német hivatalos szervek állítólag a darweb-ről szerezték a bitcoin-okat. Észak-Rajna-Vesztfália Németország legnépesebb tartománya Németországnak és itt pörög a legjobban a gazdaság. Ha sikerül eladni a bitcoin-okat, akkor azok majd a helyi kincstárat fogják gazdagítani.


A bitcoin pénztárca egyenlege a következő linken leellenőrizhető:


https://www.blockchain.com/btc/address/bc1qf4gpstnnlv6rau6ks0rvf6ftjx53tc28u8w0qj


A rendőrségek szerte a világon egyre jobban figyelnek az illegális kereskedelemben megjelenő bitcoin-okra, mert rájöttek, hogy ha ezeket elkobzik és online aukciókon értékesítik, akkor szép összegeket tudnak bezsebelni. A román rendőrség például az előző hónapban kezdte az ilyen jellegű aukcióit.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek