2021-ben a kriptovaluta bányászat középpontjában az XHV lesz?


Hozzáadva: 2021. Április 16. Megtekintve: 926

Sokan filozofálnak most azon, hogy ha már nem lehet ethereumot bányászni vajon mi lesz az a kriptovaluta amely képes átvenni a jelenleg is egyik legnépszerűbb kriptovaluta helyét. Sokan a Ravencoint jósolják, mint alternatív megoldás az ethereum bányászoknak, azonban kevés szó esik a kriptomédiában a Haven Protocolról, amely továbbra is kiválóan bányászható videókártyák segítségével. Ha tehát kriptovaluta bányát üzemeltetsz vagy egy bányászgép építését tervezgeted, a Haven Protocol vagy XHV rövidítve egy pillantást biztosan megér majd. Itt most be fogom futatni az XHV bányászathoz szükséges lépéseket.


A telepítés előtt azonban szóljunk egy pár szót a Haven Protocolról. Ha most megnézzük a piaci árát, azt látjuk hogy 25 dollár környékén mozog. Itt te is megtekintheted az aktuális árfolyamot: https://coinmarketcap.com/currencies/haven-protocol/. A 2020-as évben még nem értékelte a piac olyan rettenetesen jól az XHV-t, de 2021 tavaszára egészen szépen felkúszott a piaci ár. Úgy gondolom ezt a mozgást a bitcoin és az ethereum körüli láz nyomja és egyre többen kezdenek más altcoinok felé kacsintgatni. Így kerül egyre inkább a figyelem középpontjába az XHV.


A piac taglalása után nézzük a telepítés lépéseit. Ha Linux rendszered van és tudod is hogyan kell azt használni (ez eléggé javallott, ha kriptózni szeretnél...) akkor a szükséges programok feltelepítése nem lesz túl nehéz.


Először bizonyosodj meg róla, hogy van CUDA a gépeden, máskülönben a miner nem fog rendesen futni. A CUDA telepítéséhez szükséges lépéseket megtalálod a következő linken: Ethereum bányászat érthetően kezdőknek videóval és profit számítással.


Első lépésként frissítsük az OP rendszert és tegyük fel a fordításhoz szükséges csomagokat:


sudo apt-get update && sudo apt-get install build-essential cmake libuv1-dev libmicrohttpd-dev libssl-dev -y


A következő lépésben töltsük le a két minert:


git clone https://github.com/xmrig/xmrig.git


git clone https://github.com/xmrig/xmrig-cuda.git


Mindkét esetben be kell lépni a cmake könyvtárba és ki kell adni a cmake .. parancsot. Ha a HWLOC-al baja van:


cmake .. -DWITH_HWLOC=OFF


Az xmrig innentől kezdve futtatható, de ne felejts el a cudás shared objectet bemásolni az xmrig mellé mert csak így fog futni a miner. Ekkor már indíthatod is:


sudo ./xmrig --donate-level 1 -o haven.herominers.com:10451 -u [TARCA] -p rig1 -a cn-heavy/xhv -k --cuda


Pénztárcát csinálhatsz magadnak a project hivatalos oldalán: https://havenprotocol.org/Ha esetleg szertnéd részletesen körüljárni az XHV bányászatának témakörét, akkor ajánlom figyelmedbe a következő néhány perces YouTube videót. Ebben megtalálsz minden fontos részletet az XHV bányászatával kapcsolatban:
Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek